Şöminede yemek yemek
Bugün Ordu’da hava 4 0C . Ben de yaktım şömineyi. Bu bir
tarif değil aslında bir deneme. Fena olmadı, ama parmak da yedirtmedi.
Gerekenler:
Iri bir dilim antrikot, kemikli bir parça et daha iyi olur
galiba
1 adet soğan
5-6 diş sarımsak
2 küçük patates
Biraz domates
4-5 kuru erik
Maydanoz
Tuz
Karabiber, biberiye, pul biber vs.
Bolca aliminyum folyo
Zeytinyağı
Ufak bir sır: Fırın kağıdı
Patates:

Benim tercihim iyi pişmesi patatesin. 1 saatten biraz fazla tutmaya çalışıyorum, siz zevkinize göre ayarlarsınız. Ama ikide bir de çıkarıp çatallamayın patatesi. Rica ederim.
Et:
Kasapta kemikli kuzu parçası yoktu, ben de kalın bir dilim antrikot kestirdim. 1 gün dinlense daha iyi olurdu ama vakit yoktu.

Daha yoğun bir et tadı olsun diyorsanız, bu yatakları
yorganları yarım soğan ile yapın. Birkaç kez sarmak gerekiyor eti folyoyla. 2
kattan sonra, bir parça fırın kağıdını ıslatıp rulonun etrafına sarın. Rulonuzu
toplar, dağılmaz. Kağıttan sonra 2 kat daha folyo yapın, uçlarını da sıkarak
dağılmamasını sağlayın rulonuzun.
![]() |
Eti doğrudan ateşe koymadım, ama çok da uzağında değil |
Salata:

Genel olarak et “Aman tanrım ben böyle bir şey yemedim” dedirtecek
cinsten değil. Zaten pişirme tekniği olarak da bir yenilik, üstünlük yok.
Görsel olarak hoş. Ama eti daha yavaş ya da direkt ateşte daha hızlı pişirmek
kesinlikle daha üstün oluyor.
Sevgiler
No comments:
Post a Comment